Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk örgünın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, strüktürnın kullanma derslikı kabil faktörler etkili olmaktadır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve kâraretler kullanılır.

Kaçış yolları ve başka tedbirler, yangın yahut öteki ivedi durumlarda güç güvenliğinin yalnızca tenha bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

üste, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ciddi sınıftaki işçilikyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the Yangın Merdiveni Kapısı outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and güç withstand flames up to 60, 90 and 120 Yangın Kapısı Fiyatları minutes, depending on the area of use.

Her yangın merdiveninin her dü yüzında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

 Bir yapıda veya katlarında mevcut her kullanıcı kucakin, gayrı kullanıcıların kullanımında olan odalardan yahut mekânlardan devrolmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir Yangın Çıkış Kapısı çıkışa veya çışitalara elden muvasala sağlanması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Kullanılan kapı fitili karınin esrar sızdırmazlık şarkaı yoksa daha iktisadi kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim esenlanabilir.

Bunun muhtevain de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir aksiyonlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı muayeneünde imal edilmelidir.

Report this wiki page